Tratamentul de canal 

Tratamentul de canal e o necesitate in multe situatii clinice. Scopul unui tratament de canal e sa salveze un dinte, sau o radacina a unui dinte si sa putem pastra acel dinte. In multe situatii este tratamentul care calmeaza durerea, de origine dentara. In viziunea noastra tratamentul de canal trebuie sa fie eficient, predictibil si cu cat mai putine interventii / drumuri. 

microscop, carl zeiss, precizie

Precizie sub control microscopic

Toate procedurile endodontice ( tratamente de canal ) sunt realizate sub control microscopic, folosind microscoape dentare Carl Zeiss. Magnificarea asigura precizie superioara si permite tratamentul unor cazuri de o dificultate crescuta, cum ar fi ace rupte pe canal, sau perforatii ale radacinii.

microscop, tratament, Andrei Baloi, tratament

O singura sedinta

Orice tratament este finalizat in mod normal intr-o singura sedinta, care variaza intre 40 minute pentru un caz simplu pana la 2 ore, cazuri mai dificile. Cazurile extrem de dificile care depasesc limita de 2 ore se temporizeaza pentru inca o sedinta. Concluzie, pentru 90% din cazuri, problema e rezolvata definitiv, in aceeasi zi, o singura sedinta, fara drumuri suplimentare.

radiografii, Ioan Cofar, digital, low-dose

Radiografii on-site

Radiografiile sunt esentiale pentru diagnostic si pentru evaluarea corectitudinii tratamentului. Problema e cand trebuie sa mai faci drumuri suplimentare pentru ele. Nu e cazul la Dentcof, totul intr-un singur loc, pe loc, in format digital, low-dose. 

Intrebari frecvente

Ce presupune tratamentul de canal sau tratamentul endodontic?

Indepartarea pulpei contaminate sau a infectiei, sterilizarea spatiului endodontic si obturarea completa si etansa a acestuia. Tratamentul de canal este efectuat sub control microscopic de catre un medic endodont.

Cat dureaza un tratament de canal?

In functie de complexitatea cazului, un tratament endodontic poate dura intre 1 ora si 2 ore. Cazurile cu dificultate ridicata se trateaza in 2 sedinte.

E dureros un tratament de canal?

Interventia are loc sub anestezie, deci e complet nedureroasa. Dupa interventie, dintele are o sensibilitate usoara care dispare in 3 zile.

Exista sensibilitate post-operatorie la un tratament de canal?

Da, dupa un tratament de canal exista o sensibilitate usoara la muscatura pe dintele tratat, care dispare in 3 zile.

Trebuie sa vin la cabinet cu o radiografie pentru un tratament de canal?

Nu. Iti facem noi la fata locului.

Ce pret are un tratament de canal?

Intre 85 si 160 euro in functie de dintele tratat. Plata se face in Ron la cursul comunicat de BNR din ziua respectiva.

Ce altceva mai trebuie sa stiu despre un tratament de canal?

Radiografiile inainte si dupa un tratament de canal sunt esentiale. Prima are rol de diagnostic, iar celelalte urmaresc evolutia vindecarii. La infectiile complicate vom monitoriza radiografic si dupa terminarea tratamentului pentru a urmarii regenerarea osului distrus de infectie ( radiografie la 6 luni, 1 an si 2 ani)

Ce varianta exista am daca un tratament de canal nu rezolva infectia? 

In acest caz, singura varianta este un implant dentar. Afla mai multe detalii aici.

 

Inainte si dupa

Publicat: 04 03 2011 Revizuit: 11 07 2020
Cookies ne ajuta la livrarea serviciilor. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Mai multe