Anestezia Generala in stomatologie

Anestezia generala in stomatologie reprezinta o stare controlata de inconstienta care elimina discomfortul fizic si/sau psihic ce poate fi resimtit de pacient in cursul unei interventii chirurgicale stomatologice. Medicul anestezist poate utiliza, in functie de indicatii, diverse substante anestezice – intravenoase sau gaze inhalatorii-pentru a induce anestezia generala. Efectul ei este narcoza, disparitia durerii (analgezic), antianxios si amnezic (pacientul nu isi aduce aminte de nimic).

''Mi-e frica de tot ce inseamna interventie ... pentru ca n-am avut nicio interventie pana la varsta asta. Rezist destul de bine la durere, dar nu rezist la stres ''
                         
 

Anisoara, pacient 46 de ani
 

 

 

pacienta, lobby, kpg, dentcof

Cui ii este recomandata anestezia generala?

Acest tip de anestezie este indicat persoanelor necooperante, anxioase sau cu mare frica fata de interventiile chirurgicale. De asemenea, anestezia generala poate fi recomandata si in cazul copiilor sau persoanelor cu nevoi speciale care urmeaza a fi supuse unor interventii semnificative.

Totodata, cu anestezie generala poate fi efectuata orice tip de manevra stomatologica, nu doar in cazul interventiilor chirurgicale, ci si in cazul in care pacientul o solicita din diverse cauze.

De obicei, anestezia generala este folosita in stomatologie in cazul interventiilor cu implant dentar, sinus lift , etc.

anestezie generala, monitorizare

Este sigura anestezia generala?

Desi exista unele riscuri asociate cu aceasta procedura, ea poate fi utilizata in siguranta si eficient atunci cand este efectuata de catre un medic anestezist  intr-o unitate medicala echipata corespunzator.

De asemenea, vor fi luate toate masurile de precautie necesare in cazul putin probabil de aparitie a unei complicatii – medicul anestezist va monitoriza pe tot parcursul interventiei starea pacientului, fiind gata sa intervina in orice moment.

consult, specialist anestezist, indicatii

Inainte de anestezia generala in stomatologie: 

Analize de sange necesare pentru anestezie generala: hemoleucograma, coagulare, glicemie, alat, asat, uree, creatinina, sodiu, potasiu). Radiografie pulmonara si ECG  sunt adesea necesare inaintea anesteziei generale atunci cand medicul anestezist considera.

Cu o zi inaintea interventiei (sau mai inainte) este necesar un consult pre-anesteziologic cu medicul specialist anestezist.

Atunci se vor primi si indicatiile generale (repaus alimentar cu 8 ore inainte de interventie si se va inceta consumarea unor medicamente care pot influenta anestezia).

Cum se desfasoara anestezia generala?

In cele mai multe cazuri, medicamentele anestezice se administreaza, printr-o linie intravenoasa in brat, dar, uneori, anestezia poate fi administrata ca un gaz pe care il respirati printr-o masca.

De exemplu, la copii, anestezia se va administra cu o masca.

Cat dureaza anestezia generala si cine ma asista?

Anestezia generala poate fi de scurta durata, administrata inhalatoriu, intravenos sau mixta, si de lunga durata prin intubare.

Pe toata durata interventiei, pacientul va fi asistat de medicul specialist de la adormire pana la trezirea completa.

Dupa trezire, pacientul va fi asistat intr-un salon separat de personal specializat, unde i se va administra si tratament post-interventie!

Cum ma simt dupa anestezie generala?

Exista posibilitatea ca pacientii sa aiba stari de: greata, varsaturi, uscaciunea gurii, dureri in gat, frisoane, somnolenta, raguseala usoara.

Nu este indicat condusul masinii dupa anestezie.

Cum pot beneficia de anestezie generala in stomatologie?

Dupa ce ati primit planul de tratament cu implant dentar, sinus lift, aditie osoasa, etc, puteti cere mai multe informatii referitoate la anestezia generala, medicului stomatolog sau specificati in cadrul consultatiei si va vom oferi toate optiunile si informatiile necesare.

#anesteziegenerala 

                   Anestezie generala in stomatologie. Solutii chirurgicale complete, in viziunea integrata Dentcof.

400 Euro

Publicat: 30 01 2015 Revizuit: 25 01 2020
Cookies ne ajuta la livrarea serviciilor. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Mai multe