Grefe de tesut

O grefa gingivala este o micro-interventie prin care se transplanteaza o mica bucata de tesut moale - gingie sau tesut conjuctiv ( stratul intern al gingiei ) pentru a acoperi un defect gingival. De obicei acest tip de interventie este necesar pentru a augmenta implanturi dentare, sau pentru a acoperi defecte cauzate de traume sau de boala parodontala.
Grefele se recolteaza din zona molarului de minte, sau din zona premolarului, pe partea din interior si sunt folosite in situl in care e nevoie de ele. Aceste interventii sunt fine, se foloseste acelasi tip de lame ca si cel din oftalmologie, iar firele de sutura sunt extrem de subtiri. Firele se scot dupa 7-14 zile in functie de caz, cand are loc vindecarea primara. Maturizarea grefei are loc dupa 4 luni, de aceea in cazul implanturilor se prefera sa se faca simultan, pentru a sincroniza timpii de asteptare in cazul vindecarii.

Intrebari frecvente.

Este dureros?

Interventia nu doare deloc, fiind sub anestezie locala. Dupa interventie, se instaleaza o usoara sensibiliate pentru cateva zile.

O sa fii umflat(a)?

Nu. Foarte rar, e un usor edem, dar care nu e vizibil la nivelul fetei.

Trebuie sa imi iau liber de la lucru?

Nu, dar recomandam ca aceste interventii sa fie programate pe sfarsiturile de saptamana, pentru confortul pacientilor.

Pot sa fumez?

Fumatul nu este o contraindicatie absoluta, dar este una majora. Recomandam renuntatul la fumat, sau reducerea drastica a numarului de tigari. Contraindicatiile grefelor de tesut moale sunt aceleasi ca si in cazul implanturilor dentare. Citeste mai multe aici.

Cat costa o grefa gingivala?

400 euro. Plata se face in Ron la cursul comunicat de BNR in ziua respectiva.

     #grefedetesut #grefagingivala

                 Grefe de tesut. Descrierea tratamentului. Intrebari frecvente.

400 Euro

Publicat: 02 02 2012 Revizuit: 09 07 2020
Cookies ne ajuta la livrarea serviciilor. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Mai multe