Implantul dentar - descrierea interventiei.

Tratamentul cuprinde 3 etape descrise mai jos, intr-o ordine simpla si logica, care asigura un tratament predictibil si sigur. 

computer tomograf, CT, digital, plan, implant

Faza digitala

E nevoie de o consultatie completa, care cuprinde poze, model de studiu si radiografii. Pe baza lor se planifica dintii finali pe implanturi, tipul de implanturi si pozitia ideala a acestora. Pe baza planificarii, pacientul primeste un plan de tratament complet care cuprinde toate manoperele, informatii despre costuri, durata si alternative de tratament. Tot in aceasta faza, un KPG ( key patient guide ) va fi alocat fiecarui pacient. Aceasta persoana este la dispozitia pacientului 24/7 pentru orice fel de informatii si suport logistic pe toata durata tratamentului.

Digital smile design >
Ghiduri chirurgicale >  
Asistenta logistica >

implant

Faza chirurgicala

Implanturile se insera in os, tot in aceasta etapa se fac augmentarile osoase daca osul este insuficient, grefe gingivale daca e cazul si lucrarile provizorii. La o saptamana dupa interventie se scot firele de sutura. Urmeaza o perioada de asteptare de 8 saptamani in care implanturile se integreaza perfect in os.

Sinus-lift >
Grefa osoasa >
Grefa de tesut >
Instructiuni inainte si dupa interventii chirurgicale >

fatete, coroane, ceramica

Faza restaurativa

Se ia amprenta pentru lucrarea definitiva. Amprenta e trimisa in laboratorul dentar unde lucrarea este realizata si individualizata. Urmeaza o proba si fixarea definitiva.

Fatete dentare >
Coroane >
Skyn-uri >

Intrebari frecvente.

Exista riscul ca implantul dentar sa fie respins?

Corpul nu respinge implantul dentar, asa cum ar putea reactiona cu un transplant de tesut moale, cum ar fi un plaman, inima sau rinichi. Asta nu inseamna ca implantul nu poate esua, dar se poate datora altor factori, cum ar fi o pozitionare gresita, plan de tratament incorect sau boli existente la pacient care pun in pericol implantul. Implanturile dentare sunt facute din titan, care este un material bio compatibil si care se integreaza in osul din jur si devine parte din corp. Titanul este folosit tot mai mult in domeniul medical pentru a inlocui parti ale corpului. Citeste mai multe despre indicatii si contraindicatii aici.

Se pot pune dinti in aceeasi zi? 

Da. Totul depinde de stabilitatea primara a implantului, care e masurata in momentul inserarii implantului. In cazul in care aceasta este suficienta, implantul se poate incarca imediat si se pune o coroana provizorie in aceeasi zi.

O sa am provizorie?

Da, indiferent de caz, se va alege un tip de provizorie.

Trebuie sa vin cu o radiografie la consultatie sau cu o computer-tomografie?

Nu, iti vom face noi la fata locului toate investigatiile necesare.

  #implantdentar 

                   Implant dentar. Etapele de tratament. Interventia descrisa.

    incepand de la 400 Euro

Publicat: 05 09 2012 Revizuit: 06 07 2020
Cookies ne ajuta la livrarea serviciilor. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Mai multe