Tratamentul Bolii Parodontale

Boala parodontala, numita popular "parodontoza" este o boala cronica degenerativa a tesuturilor din jurul dintilor ( gingie, os, ligamentul din jurul dintelui ). Tratamentele parodontale trateaza tesuturile din jurul dintilor: os si gingii. Terapia acestei maladii implica inlaturarea cauzelor afectiunii ( bacteriile si pungile parodontale in care acestea evolueaza ) si refacerea defectelor produse de boala.
 

Cauze

Boala parodontala, sau parodontoza are o multime de factori cauzanti implicati. Desi in natura ei, este o boala provocata de bacterii, o serie de alti factori contribuie la declansarea sau agravarea bolii. Acestia pot fi factori ereditari - daca a mai avut cineva boala parodontala ( parodontoza ) in familie , habituali - obiceiuri nesanatoase cum ar fi fumatul, igiena nesatisfacatoarea, tipul de alimentatie, alte probleme dentare care agraveaza boala.

Simptome

In functie de gradul de avansare a bolii, apar unul sau mai multe din urmatoarele simptome:
-Gingivita - inflamatia si sangerarea gingiilor
-Gust neplacut, respiratie urat-mirositoare
-Dinti mobili
-Retractii gingivale

Tratament

Peste 70% din cazuri se trateaza ne-chirurgical. In restul de 30% din cazuri e nevoie si de manopere chirurgicale cum ar fi extractia dintilor pierduti si implanturi dentare, sau reconstructia tesuturilor cu ceramica roz.

Mentenanta

Mentenanta implica o schimbare a stilului de viata. Se recomanda o igiena bucala buna ( obligatoriu folosirea unui dus bucal ) eliminarea obiceiurilor care pot agrava boala din stilul de viata, renuntarea la fumat, 3 controale pe an, in care se fac igienizari profesionale. Daca se respecta aceste instructiuni, prognosticul afectiunii este unul foarte bun.

  #tramentulboliiparodontale #parodontoza #boalaparodontala 

                   Tratamentul bolii parodontale. Solutii chirurgicale si ne-chirurgicale. Cauze. Simptome.Tramanent.Mententanta.

Publicat: 04 02 2010 Revizuit: 09 08 2020
Cookies ne ajuta la livrarea serviciilor. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Mai multe