Povestea noastră - Clinica stomatologica Timisoara | Dentcof

Povestea noastră

Programează-te

Viziune

Dentcof s-a înființat ca o afacere de familie sub îndrumarea Dr. Ioan "Șefu" Cofar și Dr. Irina Cofar, în zilele post-revoluționare ale lui 1989, atunci când România pășea într-o nouă eră după înlăturarea de la putere a regimului comunist. Ghidată de pasiunea și expertiza celor doi, echipa noastră s-a dezvoltat ca rezultat al viziunii comune, dedicate restabilirii echilibrului oral pentru pacienții dentari - o viziune care ne definește și astăzi.

Echipa este specializată în reabilitările orale complexe care acoperă întregul spectru al afecțiunilor dentare. La Dentcof abordăm tratamentul stomatologic dintr-o perspectivă holistică, care adresează atât problemele imediate, cât și cauzele lor subiacente. Scopul final este să ne asigurăm că tratamentul dumneavoastră este parcurs integral și în cel mai eficient mod astfel încât să fiți pacienți o singură dată.

În prezent, clinica Dentcof este recunoscută la nivel global în domeniul esteticii dentare, renumită pentru inovație, standardele ridicate de calitate și programele educaționale pe care le oferă.

 

 

I'mperfect

Acordăm atenție detaliilor fine și suntem fideli conceptului de estetică dentară naturală. Credem cu tărie ca autenticitatea fiecărui pacient iese în evidență atunci când reușim să integrăm imperfecțiunea studiată și calități distincte, care împreună rezulta într-un zâmbet frumos și armonios.

Filozofia noastră de smile design nu urmărește niciodată perfecțiunea, ci identitatea fiecărui zâmbet. Păstrăm ce este frumos și îmbunătățim selectiv, astfel încât să obținem un echilibru funcțional, biologic și estetic. Practic, un tratament Dentcof este menit sa ajute pacienții să regăsească adevăratul potențial al zâmbetului lor.

"Ce trebuie să înțelegem este că principiile estetice sunt la fel pentru toată lumea. Deci dacă alergăm după „perfecțiune” care e un set universal de reguli, vom ajunge tot timpul într-o zonă generică, cu care exista riscul să nu ne identificăm, sau chiar să nu ne placă. [...] Personal, am renunțat de mult la ideea de perfecțiune, iar aici introduc în discuție ideea de identitate. Arta esteticii constă în abilitatea de a păstra tot timpul o parte din identitatea pacientului, de a construi un rezultat în jurul unicității fiecărui om. Păstrăm ce e frumos, unic, și îmbunătățim selectiv."

 

QDT - Contribuții și cercetare de specialitate

Quintessence of Dental Technology este unul dintre numele redutabile în stomatologia modernă. QDT integrează o sinteză coerentă a progreselor de ultimă oră și a practicilor de îngrijire centrare pe pacient. Datorită aprecierii noastre pentru arta și știința utilizării inovațiilor tehnologice care îmbunătățesc diagnosticul, Dentcof contribuie activ la QDT de peste un deceniu. Publicațiile noastre sunt constituite din studii clinice care integrează eficient tehnologia în tratamente interdisciplinare complexe. Mai jos, un catalog al celor mai recente apariții:

 

The Big Picture - Estetică dentară Interdisciplinară

Florin Cofar și Eric Van Doreen au realizat cel mai mare studiu din istoria Quintessence of Dental Technology până în prezent, cu sprijinul deosebit al specialiștilor Victor Clavijo, Gustavo Giordani și Venceslav Stankov. The Big Picture reprezintă o cercetare amplă a evoluției de la analog la stomatologia digitală. Studiul este împărțit în trei volume, fiecare cu exemple clinice pornind de la principii de baza, complicații și sinergia dintre disciplinele stomatologice în tratamente complexe. Cântărește 7 kg și este publicat în mai multe limbi de circulație internațională.

Publicația folosește și realitatea augmentată, astfel că, pe măsură ce materialele sunt parcurse, specialiștii pot viziona videouri educaționale care acoperă întreg spectrul stomatologic, de la intervenții parodontale, implantologie, ortodonție și, bineînțeles, protetica.

 

 

Masterclass - O abordare pragmatică a educației în stomatologia digitală

Credem cu tărie că educația nu se oprește niciodată. Începând din 2012, Dentcof organizează periodic cursuri pentru specialiști în stomatologie, care structurează eficient metodele de tratament dezvoltate de echipa noastră în tratamentele integrate. Peste 1500 de participanți din 96 de țări au luat parte la programele noastre educaționale, astfel încât în 2023 am lansat Masterclass - platforma educațională online accesibila oricărui specialist din orice parte a lumii, printr-un singur click.

Masterclass conține cursuri complete care cuprind întregul proces de tratament, de la diagnosticare, planificare digitală și, bineînțeles, execuția pas cu pas a intervențiilor în cazuri stomatologice complexe. Experții noștri Florin Cofar, Adrian Argint, Ioana Popp, Gustavo și Marcelo Giordani și Lucian Ciu își împărtășesc cunoștințele în cel mai concret și ușor de înțeles material educațional de până acum.

 

 

Smilecloud - Un pas mai departe

În 2016, Florin Cofar împreună cu partenerii săi, au pus bazele Smilecloud.com, o platformă de Smile Design și colaborare care abordează probleme curente cu care se confrunta stomatologia digitala. Platforma a fost lansată public în 2019 și a dezvoltat continuu soluții ce includ folosirea inteligenței artificiale, precum și tehnologii unice dezvoltate de către echipă. În 2023, Smilecloud a intrat în parteneriat cu liderul mondial pentru soluții în implantologie: Straumann.

Programează-te

Contactati-ma in 48h

Contactati-ma in 24h

Am fost informat ca, pentru a raspunde solicitarii mele, Dentcof va prelucra datele personale de mai sus conform Politicii de confidentialitate .

Raspundem la email in functie de importanta si urgenta. Incercam sa raspundem in 48h de la primirea oricarui mesaj.

Programează un consult

+4 0373 808 103

contact@dentcof.ro

Raspundem la email in functie de importanta si urgenta. Incercam sa raspundem in 48h de la primirea oricarui mesaj.