Stomatologia Digitala

Stomatologia digitala s-a dezvoltat din sinergia tehnologiei digitale cu medicina dentara. Primele aplicatii in special au fost cele de imagistica, cu rol fundamental in diagnostic: radiografii digitale, CBCT ( computer-tomografii ), utilizarea fotografiei digitale si a videografiei pentru diagnostic. Ulterior, aceste tehnologii au fost combinate pentru a se folosi in planificarea si previzualizarea planurilor de tratament ( Digital Smile Design ). O alta sinergie, de data aceasta intre tehnologia CAD-CAM si 3D printing, au adus vaste aplicatii in tratamentele dentare. Asa a aparut amprenta optica, coroanele sau fatetele frezate computerizat, ghidurile chirurgicale, sau conceptul Skyn, care foloseste tehnologia CAD-CAM pentru a copia forma si textura dintilor naturali. 

Pacientul digital

In ziua de azi, in prima sedinta, putem lua toate informatiile relevante de la pacient cu ajutorul tehnologiei digitale ( photo, video, xray, scan-uri ) si putem asambla o clona digitala a acestuia. In ziua de azi 'tratam' clona digitala a pacientului, inainte de a trata pacientul in sine. Asta ne permite sa gandim creativ si sa simulam cea mai buna optiune de tratament, si face ca tratamentul in sine sa fie doar un exercitiu repetetat anterior, in care nu avem surprize.
 

Digital Smile Design

Design-ul unui zambet porneste de la trasaturile fetei. Acestea ne dau armonia pe care trebuie sa o transpunem zambetului, ne dau dimensiunea si pozitia ideala a dintilor pentru fiecare tip de frumusete in parte. Cand am obtinut armonia, trecem la dinti, pentru a determina forma potrivita, tipul de textura si culoarea.

Digital smile design >
 

Kinetics

Un concept simplu si eficient care permite tratamente ortodontice ghidate dupa estetica fetei, integrand DSD ( Digital Smile Design ). Pe scurt permite transpunerea informatiei din 2D ( video-uri si poze ) in 3D ( set-up ortodontic digital sau analogic ) in informatie cinetica ( miscarile ghidate ale dintilor ).

Kinetics >
 

Ghiduri chirurgicale

Ghidurile chirurgicale se folosesc pentru a da mai multa precizie si siguranta in cazurile complexe tratate cu implanturi dentare. Acestea sunt printate 3D pe baza planificarii digitale a implanturilor intr-un software specializat care utilizeaza CBCT ( computer-tomografia ) pacientului.

Ghidurile chirurgicale >
 

Skyns

Skyn-urile sunt coroane, fatete sau fragmente ceramice, care copiaza perfect anatomia, forma si textura dintilor naturali, folosind tehnologia CAD-CAM. Acestea sunt frezate in ceramica cu translucenta graduala, cu o precizie de 20 microni si redau astfel naturaletea in cele mai mici detalii.

Skyn-uri >

     #stomatologiedigitala

                   Era digitala. Pacientul digital. Digital Smile Design. DSD Kinetics. Ghiduri chirurgicale. Skyn   

Publicat: 04 03 2015 Revizuit: 06 07 2020
Cookies ne ajuta la livrarea serviciilor. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Mai multe