title

Tratamentul de canal

Fara infectii, fara risc

Programează-te

Tratamentul de canal e o necesitate pentru multe cazuri clinice. Scopul unui tratament de canal e sa salveze un dinte, sau radacina acestuia, pentru a putea fi restaurat.

In multe situatii este tratamentul care calmeaza durerea de origine dentara. Tratamentul de canal trebuie sa fie eficient, predictibil si, ideal,sa fie realizat intr-o singura interventie.

   

O singura sedinta

Majoritatea tratamentelor sunt finalizate intr-o singura sedinta, care variaza intre 40 minute pentru un caz simplu pana la 2 ore, cazuri mai dificile. Cazurile extrem de dificile care depasesc limita de 2 ore se temporizeaza pentru inca o sedinta. Concluzie, pentru 90% din cazuri, problema e rezolvata definitiv, in aceeasi zi, o singura sedinta, fara drumuri suplimentare.

Precizie. Tratament endodontic sub control microscopic

Toate procedurile endodontice ( tratamentele de canal ) sunt realizate sub control microscopic, folosind microscoape dentare Carl Zeiss. Magnificarea asigura precizie superioara si permite tratamentul unor cazuri de o dificultate crescuta, cum ar fi ace rupte pe canal, sau perforatii ale radacinii.

 

Radiografii on-site

Radiografiile sunt esentiale pentru diagnostic si pentru evaluarea corectitudinii tratamentului. Problema e cand trebuie sa mai faci drumuri suplimentare pentru ele. Nu e cazul la Dentcof, totul intr-un singur loc, pe loc, in format digital, si cu un nivel redus de radiatii.

   

   

Intrebari frecvente

 

Ce presupune tratamentul de canal sau tratamentul endodontic?

Indepartarea pulpei contaminate sau a infectiei, sterilizarea spatiului endodontic si obturarea completa si etansa a acestuia. Tratamentul de canal este efectuat sub control microscopic de catre un medic endodont.

Cat dureaza un tratament de canal?

In functie de complexitatea cazului, un tratament endodontic poate dura intre 1 ora si 2 ore. Cazurile cu dificultate ridicata se trateaza in 2 sedinte.

 

E dureros un tratament de canal?

Interventia are loc sub anestezie, deci e complet nedureroasa. Dupa interventie, la nivelul dintelui tratat poate aparea o usoara sensibilitate care dispare in 3 zile.

Exista sensibilitate post-operatorie la un tratament de canal?

Da, dupa un tratament de canal este normal sa apara o sensibilitate usoara care dispare in 3 zile.

 

Trebuie sa vin la cabinet cu o radiografie pentru un tratament de canal?

Nu. Toate investigatiile/radiografiile necesare se fac in clinica.

Ce pret are un tratament de canal?

Intre 85 si 165 euro in functie de dintele tratat. Plata se face in Ron la cursul comunicat de BNR din ziua respectiva.

 

Ce altceva mai trebuie sa stiu despre un tratament de canal?

Radiografiile inainte si dupa un tratament de canal sunt esentiale. Prima este necesara pentru diagnostic, iar cele post tratament urmaresc evolutia vindecarii.

Ce varianta exista am daca un tratament de canal nu rezolva infectia?

Dintele poate fi retratat, sau aleasa alternativa, care este implantul dentar. Afla mai multe detalii

Programează-te

Contactati-ma in 48h

Contactati-ma in 24h

Am fost informat ca, pentru a raspunde solicitarii mele, Dentcof va prelucra datele personale de mai sus conform Politicii de confidentialitate .

Raspundem la email in functie de importanta si urgenta. Incercam sa raspundem in 48h de la primirea oricarui mesaj.

Programează un consult

+4 0373 808 103

contact@dentcof.ro

Raspundem la email in functie de importanta si urgenta. Incercam sa raspundem in 48h de la primirea oricarui mesaj.