Fatete dentare

Reprezinta un tratament restaurativ sau cosmetic prin care se poate schimba estetica zambetului, prin imbunatatirea armoniei, a culorii si a formei dintilor. Daca vrei un zambet mai stralucitor, mai armonios, sau pur si simplu diferit, fatetele dentare sunt solutia ideala. Sunt minim-invazive, delicate, extrem de rezistente si longevive. Culoarea fatetelor este permanenta si nu se schimba in timp.

DSD, digital smile design, keynote, plan

Digital Smile Design

Zambetul este o trasatura faciala, prin urmare designul fatetelor incepe cu analiza trasaturilor fetei si a zambetului. Astfel obtinem armonia ideala, dimensiunea, pozitia si forma dintilor viitori. In plus, putem simula zambetul viitor inaintea tratamentului in sine.

Digital smile design >

lupe dentare, minim-invaziv, Florin Cofar

Tratament minim-invaziv

Tehnologiile de magnificare ( lupe si microscoape dentare ) care sunt folosite atat de medici cat si de tehnicieni, permit preparatii minime: 0.2 - 0.5mm, care sunt abia vizibile cu ochiul liber. In unele cazuri, spre exemplu cand pacientul are dinti mici, fatetele pot fi no-prep, adica dintii nu se slefuiesc deloc. 

Fatete dentare no-prep >

bloc, ceramica, feldspatic, translucenta, gradient

Ceramica superioara

Pentru fatete ceramice folosim blocuri de ceramica feldspatica pura, cu translucenta graduala. Aceasta ceramica are un grad similar de rezistenta cu cel al dintilor naturali si este extrem de estetica. 

 

natural, algoritm, fatete, skyn

Naturalete in cele mai mici detalii

Fatetele dentare sunt realizate cu ajutorul conceptului SKYN, un concept care foloseste tehnologia digitala pentru a copia forma si textura dintilor naturali, dintr-o baza de date proprie de dinti naturali frumosi. Dentcof este unul din centrele pilot din lume, unde acest concept este dezvoltat si perfectionat.

Skyns >

pacient, caz, fatete

Longevitate

Desi delicate, odata cimentate, fatetele dentare sunt extrem de rezistente. Precizia oferita de sistemele de magnificare si de frezarea computerizata se traduc de asemenea in longevitate. Durata de viata a unei fatete la standardul Dentcof este intre 15-20 de ani. 

Rezistenta fatetelor dentare >

Intrebari frecvente.

Care sunt etapele de tratament ?

Prima etapa este planificarea viitorul zambet cu ajutorul DSD-Digital Smile Design. A doua etapa este prepararea dintilor si amprenta. Ultima etapa este cimentarea fatetelor ceramice.

Sunt fragili dintii restaurati cu fatete ?

Nu. Afla mai multe despre rezistenta aici.

De cate fatete am nevoie pentru un nou zambet?

In functie de cat de larg e zambetul, de obicei 8 sau 10 fatete dentare.

Care e pretul unei fatete dentare?

Pretul unei fatete dentare este de 500 euro, la cursul BNR din ziua respectiva.

Care este pretul consultatiei pentru fatete dentare?

50 euro, la cursul BNR din ziua respectiva. Include simularea video si planul de tratament.

Se coloreaza in timp?

Nu. Schimbarea culorii dintilor cu ajutorul de fatete dentare ceramice e permanenta.

Inainte si dupa

Publicat: 03 12 2013 Revizuit: 08 08 2020
Cookies ne ajuta la livrarea serviciilor. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Mai multe