title

Estetica naturală

Mitul simetriei

Programează-te

Arhitect de tratament

Specialisti

Tehnicieni dentari

Ioana Popp

Suport logistic

Proceduri

Alungire coronara

Fatete dentare

Exista doua tipuri de simetrie. Simetrie relativa, si simetria absoluta. Simetria absoluta nu exista in natura, si de cele mai multe ori, duce într-o direcție opusă, cea a artificialului. Un zambet are nevoie de cel mult o simetrie relativa, in care doar anumite elemente au corelare de forma, mărime sau poziție. Contar parerilor populare, un zambet frumos, la fel ca o fata frumoasa, are un grad mare de asimetrie. Asimetria ne da unicitate si naturalețe. Ne da identitate. Acest zambet are o simetrie relativa doar la nivelul celor doi incisivi centrali.

Incisivii laterali sunt diferiți unul de celălalt. Daca va uitati cu atentie, nivelul gingival la cei doi canini este diferit, deci prin urmare avem o asimetrie gingivala. Si aici intervine un element interesant ca si decizie de design. In loc sa corectam asimetria, alegem sa o echilibram. Alegand doi canini diferite ca forma, diferiți ca poziție, dar identici ca lungime, se creeaza un echilibru plăcut si natural. Simetria nu este un scop, ci mai degrabă un 'condiment' care alegem sa il folosim ponderat si situational in designul unui zambet.

   

Treatment architect

Specialists

Technicians

Ioana Popp

Logistics

Procedures

Alungire coronara

Fatete dentare

Programează-te

Contactati-ma in 48h

Contactati-ma in 24h

Am fost informat ca, pentru a raspunde solicitarii mele, Dentcof va prelucra datele personale de mai sus conform Politicii de confidentialitate .

Raspundem la email in functie de importanta si urgenta. Incercam sa raspundem in 48h de la primirea oricarui mesaj.

Programează un consult

+4 0373 808 103

contact@dentcof.ro

Raspundem la email in functie de importanta si urgenta. Incercam sa raspundem in 48h de la primirea oricarui mesaj.