Instructiuni pre si post interventii chirurgicale

Dupa sau inainte de orice interventie veti primi oricum instructiuni din partea noastra. Aici puteti avea un rezumat general al instructiunilor de baza. Respectarea acestora reduce timpul de vindecare, sensibilitatea si va creste substantial confortul.

Pre-chirurgie

Inainte cu 2 saptamani de orice interventie chirurgicala, recomandam efectuarea unei igienizari ( detartraj si periaj ), si folosirea de apa de gura cu clorhexidina 0.12%, fara alcool. Ex: Curasept
Acest protocol asigura tesuturi sanatoase si parametrii optimi pentru orice tip de interventie, de asemenea asigura o trauma minima, si o vindecare accelerata. 

Post-chirurgie

Clatiti gura cu apa de gura cu clorhexidina 0.12%, fara alcool. Ex: Curasept. Curatati bland dinti si gingiile cu o periuta de dinti moale. Nu atingeti firele de sutura, daca aveti suturi. Eliminati din dieta lactatele, alcoolul, alimentele fierbinti, alimentele dure. Nu fumati pe perioada vindecarii. 
Pentru sensibilitate sau durere, luati anti-imflamatoare. Pentru edem ( umflatura ) tineti o punga de gheata pe zona afectata, cu pauze de 10 minute. Nu dormiti pe partea imflamata ( caldura sporeste imflamatia ). Nu luati antibiotice decat daca va sunt prescrise de chirurg.

Medicatie 

Pentru sensibilitate, durere sau imflamatie :
Ibuprofen 600 mg.   1-2x / zi
Pentru vindecarea mai rapida a gingiilor :
Apa de gura cu clorhexidina 0.12% , fara alcool. Ex: Curasept
 

Homeopatice

Pentru sensibilitate, durere sau imflamatie :
Arnica 30
Traumeel

Pentru vindecarea mai rapida a gingiilor :
Nalba Mare - sub forma de ceai
Arnica 30

     #instructiunichirurgie

                   Instructini pre si post interventii chirurgicale. Medicatie si alternative homeopatice.

Publicat: 03 03 2014 Revizuit: 08 08 2020
Cookies ne ajuta la livrarea serviciilor. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Mai multe